Holky, děkujem! Šumperský volejbal slaví historické úspěchy

08.11.2008 23:38

Jde do tuhého. Rozhoduje se třetí sada prvního sobotního utkání mezi Šumperkem a Dolním Újezdem. Na podání hostující tým, mající setbol. Šumperk však odvrací, získává servis, z něj ale bodový zisk nepotvrdí a celá situace se znovu několikrát opakuje. Diváci v této fází burcují hráčky, snaží se je vyhecovat jak to jen jde. Buben, randál z dřevených sedaček, řehtačka či trumpetka. Ten kdo nemá nic po ruce, aspoň tleská. Hostující hráčky nakonec vítězí 28-26 a lámou vývoj celého dopoledne. Nakonec, byť dvakrát vítězí soupeřky, hala tleská. Proč ne, již po několikáté se na Tyršově stadiónu odehrálo strhující představení mladých juniorek, které dokázaly bojovat o každý míč. Úspěšnější může být jen jeden, v sobotu to byly hráčky Dolního Újezdu.

Jenže šumperské juniorky jsou vítězkami už několik měsíců. Dokázaly totiž povznést do podvědomí veřejnosti to, že i v městě na úpatí Jeseníků se může hrát atraktivní a vysoce pohledný volejbal. A právě ofenzivní hra šumperských juniorek patřila v minulé sezóně a patří i letos k tomu nejpohlednějšímu, co současná šumperská sportovní scéna nabízí. A že je ta konkurence letos silná - hokejisté i fotbalisté mají jisté ambice, navíc se jedná o nejpopulárnější kolektivní sporty. Házenkáři vévodí své soutěži, futsalisté hrají nejvyšší českou soutěž. Nejvíce společného s volejbalistkami má však šumperský basketbal. Nejen že oba týmy hrají ve stejné hale, nejen že oba týmy jsou nováčky soutěže, ale oba týmy ve svých zápasech dokáží publikum vtáhnout do děje. Emoce z palubovky i z tribun jsou jasně čitelné.

Když během druhého utkání po špatném příjmu hostující hráčky končí míč v tréninkovém basketbalovém koši pověšeném na zdi šumperské haly, z ochozů se ozve bouřlivý potlesk a i v tak vypjatém duelu se najde prostor pro úsměv a zábavnější okamžik. O pár chvil později Markéta Straková vybírá míč až z házenkářské branky, vrací jej zpět do hry a sama při tom padá na konstrukci. Bod z toho není. Jenže právě v těhle momentech se srdíčko do hry cení sebevíc a halou se nese potlesk za obětavost a bojovnost. Petra Divišová nastoupila do utkání i přes onemocnění, zbytek týmu nezůstal nikterak pozadu. Lucie Skýpalová se v prvním setu rozeběhla přímo proti ochozům, chuť vyhrát byla, bohužel se nepodařilo.

Ovšem sezóna ještě nekončí a je potřeba bojovat dál. Nyní čeká šumperské juniorky dvojzápas v Pardubicích a pak přijde další z vrcholů soutěže, domácí "dvojboj" s Lanškrounem. Postup do finálové skupiny je sice téměř ztracen, ale postupovými kartami mohou šumperské hráčky vydatně míchat i nadále. A pokud nabídne tohle dvojutkání hrané 30. listopadu minimálně stejně atraktivní a dramatickou podívanou jako s Dolním Újezdem, tak se bude v Šumperku na Tyršově stadiónu podávat další volejbalový zákusek.

A ještě tedy na závěr, holky, děkujeme za něj.

—————

Zpět


Diskuze k článku

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.