Juniorky získaly Cenu města Šumperka v kategorii "Cena mladých"!

19.04.2009 11:14

Výborné výkony našich děvčat dostaly další zaslouženou odměnu. Při každoročním slavnostním vyhlášení Cen města Šumperka tentokrát nechyběl ani kompletní výběr juniorek VO Šumperk, které na pódium přivedla kapitánka Lucie Skýpalová a doprovodil je i trenér družstva Pavel Skýpala. Cena mladých se letos udělovala teprve počtvrté, nicméně šumperské volejbalistky se zařadily například po bok populární skupiny O5 & Radeček, talentovaného hudebníka Zdeňka Dočekala a sólistky pražského Baletu Šárky Fáberové.

"Když jsem před pěti lety na jedem měsíc přebíral jako trenér holky, netušil jsem, že u toho vydržím tak dlouho," prozradil poté trenér Pavel Skýpala. "A teď se podívám za sebe, tak z těch malých dívek vyrostla děvčata a já jsem skoro nejmenší," dodal. Juniorky získaly cenu zvláště za postup do 1. ligy juniorek, což je největší volejbalový úspěch šumperské historie tohoto sportu. O to cennější, že oproti jiným družstvům se o postup přičinila prakticky pouhá sedmička děvčat ve složení Lucie Skýpalová, Jana Skýpalová, Kristýna Pohlová, Markéta Straková, Jessica David, Petra Divišová a v neposlední řadě i Veronika Indrová. Následné působení v 1. lize nezklamalo, ba naopak.


Zleva: Petra Divišová, Veronika Indrová, Kristýna Pohlová, Markéta Straková, Jana Skýpalová, Jessica David, Lucie Skýpalová, trenér Pavel Skýpala

Poděkování pak z úst trenéra směřovalo právě k děvčatům, následně ke všem sponzorům a také městu. Populární moderátor Aleš Juchelka (známý například z Medúzy, v den předávání cen pak slavící narozeniny) ušil na holky boudu, takže děvčata si musela tak trochu "zapinkat" s hledištěm. Jako zdatný volejbalista se projevil starosta města Šumperk pan Brož, který dokázal z nějaké osmé řady vrátit nahrávku zpět na pódium. Cenu mladých poté předal místostarosta města Ing. Marek Zapletal.

V nádherných prostorách šumperské divadla se poté slavilo až do pozdních večerních, ba nočních hodin. Celá akce se dá označit za velice povedenou a účast i ocenění šumperských hráček je výtečnou odměnou za léta dřiny i náročných bojů. Holky, gratulujeme.

Připravujeme fotky i video.

—————

Zpět