Okouzlující víkend okouzlujících hráček - 100% úspěšnost je nejlepší pozvánka na finiš soutěže

10.03.2009 00:08

Jen největší optimisté v koutku duše věřili, že by děvčata mohla o víkendu v náročných duelech na palubovkách v Hronově a Jičína vyhrát všechna utkání. Jenže sny se naplnily, šumperské juniorky předvedly strhující víkend a před posledními čtyřmi duely vzkázaly svým fanouškům jednoznačné "Ano, máme na to!"

Smutně odcházeli domů před pár týdny příznivci Duckýns po dvou prohrách s Hronovem. Vše je zapomenuto. Duckýns dokázaly nadvakrát dobýt hronovskou volejbalovou tvrz, přičemž tento fantastický počin se v aktuálním ročníku 1. ligy juniorek doposud nikomu nepodařil, dokonce ani výběru Hradce Králové, který ze skupiny E právě na úkor Hronova postoupil do finálových bojů. Speciální příprava tak slavila úspěch.

Šumperské reprezentantky se soupeřek nelekly a hned v úvodu jim věnovaly pozdrav v podobě rychlého vedení 5:0. Domácí hráčky se z nečekaného vývoje zápasu vzpamatovávaly velice těžce a v prvním setě musely skousnout hrozivou prohru 16-25. To však nebyl všem domácím tragédiím konec. Parádní výkon juniorek ze Šumperka gradoval v druhém setu, kdy se sice rozhodovalo až v jeho závěru, ale ten ustál lépe právě výběr z jesenického podhůří. Slabší chvilku si vybraly Duckýns ve třetím setu, který ztratily v poměru 25-14, v tom čtvrtém však opět soupeřky rozebraly a zvítězily 25-19 a v celém utkání tedy 3-1 na sety.

Posilněny prvotním úspěchem si Duckýnky vyšláply na své soupeřky i v druhém utkání, tentokrát se však zápas odehrával rozhodně podle dramatičtějších not. Šumperské volejbalistky se s domácími přetahovaly o výhru až do závěrečného zkráceného pátého setu. V něm přálo štěstí připraveným, Duckýns náročnou úlohu zvládly a vydolovaly na úvod víkendu dvě naprosto skvělé výhry. Z Hronova následoval přesun do "nocležiště" v Trutnově.

Návrat domů se totiž musel protáhnout, na šumperské hráčky čekala náročná utkání v Jičíně, nakonec však bravurně zvládnutá. Hrůzu musela šumperským děvčatům nahánět hlavně 185 cm vysoká volejbalistka z domácího týmu, jenže přesto dokázaly Duckýns najít recept na hru domácích juniorek. I tak se hrálo znovu dramatické utkání, tentokrát však více vyrovnaným zápasem byl ten první duel. I přes na první pohled hladké vítězství 3:0 na sety zjistí pozorný a všímavý fanoušek, že všechny sety vyhrály naše volejbalistky až v jejich koncovce. Pevné nervy a jistá ruka však slavily úspěch a třetí víkendová výhra byla na světě.

Úkol teď zněl jasně - dorazit úspěšně víkendové představení a dovést domů i zbývající dva bodíky. To se povedlo, hostující tým vymyslel účinnou zbraň na výškovou převahu soupeřek a set od setu dával jasněji najevo svou herní vyspělost. Po těsné první sadě (25-21) se naše děvčata rozehrála k výtečnému výkonu a po chvíli bylo bez menších pochyb jasné, že i čtvrtá výhra v rámci programu uplynulého víkendu poputuje na sever Moravy. Po dalších setech 25-15 a 25-16 se Duckýns vyhouply do těsného závěsu za volejbalistky Dolního Újezda na druhé místo skupiny M.

Děvčatům nelze než ze srdce poblahopřát a poděkovat jim za vynikající reprezentaci města Šumperka a zdejšího volejbalu. Zároveň snad není potřeba dodávat, že lepší pozvánku na další boje si příznivci odbíjené nemohli přát, proto neváhejte a přijďte povzbudit juniorky při jejich posledních vystoupeních v 1. lize 2008/09. 14. března se na šumperské palubovce Tyršova stadiónu představí Zbečník, o den později v neděli 15. března pak TJ Jičín. Oba dvojzápasy začínají prvním podáním v 10:00. Všichni jste srdečně zváni.

—————

Zpět


Fotky z víkendu

/album/fotky-z-vikendu/hronov-jpg/
/album/fotky-z-vikendu/jicin-jpg/

—————


Diskuze k článku

Datum: 10.03.2009

Vložil: Jarda

Titulek: Díky holky!

Super, škoda, že to bylo venku a ne u nás, ale snad se o víkendu dočkáme podobných výkonů a výher, nezklamte nás. :)

—————