Povinná vítězství pozvánkou na další strhující boje

26.02.2009 14:26

Šumperské volejbalistky mají za sebou další boje ve skupině M ligy juniorek a na své palubovce si hladce poradily s hráčkami Dvora Králové nad Labem. Nic tomu nezabránilo ani nestandardní složení družstva - kvůli zdravotním potížím chyběla Lucie Skýpalová.

Kvalita soupeře, který se s doposud jediným vítězstvím tísní na zcela poslední příčce tabulky, dovolila Duckýns zkoušet nové herní varianty i situace, což potvrdil i trenér Pavel Skýpala. "Hráli jsme v pohodovém tempu, se soupeřem, který je zřejmě právem na posledním místě tabulky. Přesto však měly naše hráčky příležitosti se postupně blýsknout svými takřka dokonalými útoky a velmi slušným a bojovným výkonem. Vyzkoušeli jsme si nové herní varianty a postavení hráček, odehráli jsme takové tréninkové utkání," prozradil Skýpala.

V prvním zápase si šumperské holky s přehledem došly k prvním dvěma vítězstvím v setech v poměru 25-12 a 25-14. Komplikace připustily v závěrečném setu, kdy však nakonec uzmuly i tento bod a po výhře 25-20 ovládly celé utkání nejhladším možným způsobem. Podobně probíhala i odvetva, Duckýns po setech 25-12, 25-13 a 25-11 nedopustily domácí juniorky nejmenších pochyb a naprosto po zásluze vyhrály 3:0.

O následujícím víkendu mají děvčata volno, pak je však čeká vrchol sezóny. Nejprve se o víkendu 7. - 8. března představí v Hronově a v Jičíně, poslední hrací víkend se šumperští fanoušci dočkají opravdové lahůdky - čtyřech skvělých a vyrovnaných soubojů, kdy se na šumperské palubovce představí Zbečník a Jičín. Rozhodně bude na co koukat a snad se opět podaří vytvořit i bouřlivou volejbalovou kulisu.

—————

Zpět


Šumperk - Dvůr Králové 3:0 a 3:0

Soupiska: David Jessica, Divišová Petra, Indrová Veronika, Straková Markéta, Skýpalová Jana, Pohlová Kristýna. Trenér: Pavel Skýpala.