Rozdílná víkendová představení

20.05.2009 01:31

Pouze z padesáti procent byly úspěšné šumperské volejbalistky v rámci víkendových bojů v krajském přeboru žen. Na domácí palubovce se v sobotu 16. května dařilo a hráčky Nového Sadu odjely z Tyršova stadiónu s prázdnou (dvakrát 3:0), o den později však narazily Duckýns na výběr Velké Bystřice a po dvou těsných prohrách 2:3 tak nezavršily celý víkend tak jak by si samy nejvíc přály.

Pouze hrstka diváků sledovala sobotní duely, jenže ti co na Tyršův stadión dorazili, museli být spokojeni. Šumperk ovládal dění na palubovce a v obou zápasech naprosto po zásluze vyhrál. Velmi dobrý výkon všech hráček včetně posily Heleny Vitáskové znamenal plný bodový zisk bez ztráty jediného setu. Na výhrách se podílel kádr ve složení Jessica David, Lucka Skýpalová, Markéta Straková, Helena Vitásková, Jana Skýpalová, Veronika Indrová a Petra Divišová.

Bohužel ve Velké Bystřice se nedařilo. V prvním utkání vedly soupeři již 2:0 na sety, jenže bojovný výkon šumperského celku dokázal stav srovnat a rozhodnout měl tie-break. Zkrácený set se vydařil lépe domácímu týmu, ten jej vyhrál 15:9 a získal celé utkání poměrem 3:2. Odveta měla odlišný průběh, nicméně stejný výsledek. Šumperk vedl v utkání 1:0 i 2:1, nakonec ale prohrál dramatickou čtvrtou sadu a z tie-breaku opět odešel poražen - a znovu poměrem 9:15. Duckýns i tak zůstávají v neúplné tabulce přeboru první.

—————

Zpět