Shrnutí turnajových představení

19.08.2009 21:43

Velikonoční turnaj Hluchák - 1. místo

Jediný ženský turnaj hraný v Šumperku, který pořádají šumperské matadorky, za což jim patří velkej dík. Celkem se účastnilo sedm družstev - čtyři ze Šumperka, po jednom pak z Uničova, Rapotína a Hrabenova. Děvčata se sešla pouze v pěti, protože zbytek holek bojovalo s nemocí. O to víc se však Duckýns hecly a jak říká jejich nahrávačka - v pohodě pokořily postupně všechna družstva. Jen v posledním zápase s našimi matadorkami (Cambekem), kde se setkávají generace v podobě nahrávačky Duckýns Jessicy a její mámy Božky, jsme v druhém setu prohrály zkušené hře soupeřek. Ale na to už měla děvčata právo, protože v té době již měla celý turnaj zaslouženě vyhraný.

Ovšem třešničkou na dortu byl závěrečný masakr v podobě velkolepého večírku v místním bufetu. Kdo nezůstal, tězce prohloupil a může jen tiše závidět, protože takovou pařbu volejbal v Šumperku asi ještě nezapsal. Taneční výstupy a kulturní vložky v podání Monči, Sabči, Božky a v neposlední řadě naší Haničky neznaly mezí a i zde naše mladé hráčky jim statečně sekundovaly. Kytarový recitál Karla zval k tanci a had se táhl v nekonečné řadě po celém balkónu. No prostě síla.

18.04.09 Jarní turnaj žen v Kojetíně - 2. místo

První zápas na antuce v této sezóně. Za pěkného počasí si naše hráčky užily a ve slušné konkurenci podlehly pouze druholigovým ženám z Přerova B, které si přijely také vyskoušet hru pod modrým nebem. Obsadily jsme nakonec druhé místo po urputném posledním duelu s výběrem Kojetína.

21.06.09 Raškovice - 2. místo

Zřejmě na poslední juniorský turnaj se vydaly naše juniorky, už nám také stárnou. A opět nezklamaly, i když první místo by jim slušelo lépe. Po hladkém a suveréním postupu ze skupiny přes semifinalovou skupinu bez ztráty setu, ve finalovém zápasu podlehly po velké bitvě v tie-breaku extraligovým juniorkám z Nového Jičína. Přesto druhé místo na tradiční " Velké ceně Bezkyd" je pěkným výsledkem, za který se nemusí stydět.

02-03.08.09 Noční turnaj Hrabenov - 1. místo

Ojedinělého nočního turnaje v Hrabenově jsme se již tradičně museli zúčasnit, protože hrát volejbal do brzkých ranních hodin se skutečně tak často nepoštěstí. Škoda jen, že zájem volejbalistů - hlavně u žen - je rok od roku horší. Po letní přípravě to byla první možnost si více jak po měsíci a půl opět zahrát šestkový volejbal. Zdolali jsme postupně ženy z Mohelnice, Starého Města, Přerova a jediným důstojným soupeřem byl nakonec pouze Hrabenov posílený o hostující hráčku z první ligy žen. První set jsme přesvědčivě vyhráli, druhý pak, před místy až nejapnými domácími diváky, prohráli 26:24. Ale v tie-breaku jsme jim pak dali jasně najevo, kdo je na kurtu pod světly pánem. Výsledek 15:3 hovoří za vše. Vítězství v tomto turnaji bylo povinností, i když v noci se může stát cokoliv.

08.08.09 O hanácký vdolek Kojetín - 2. místo

Krásný turnaj, krásné počasí, exluzivní kurty. Účast 6 družstev a dvě výhry 2:0, tři remízy 1:1, ale stačilo to na druhé místo. Sklonili jsme se opět pouze před naším soupeřem z nastávající 2. ligy Přerovem B a to je předzvěst opravdu kvalitního volejbalu, který nás od října čeká. Je před námi spousta práce.

Čeká nás

15.08.09 Pohár Jaromíra Vybírala Raškovice
22.08.09 turnaj ještě nevím kde
23.08.09 - 30.08.09 soustředění Vojtíškov
od 01.09.09 pak tréninky v hale (středa, pátek)

—————

Zpět