Šumperk doma poprvé prohrál, sen o postupu zhatila děvčata z Dolního Újezdu

08.11.2008 13:32

Velice dobře se vyvíjel souboj šumperských juniorek s Dolním Újezdem. Duckýns vedly v prvním utkání 2:0 na sety a zvláště druhá sada naznačovala, že by se mohlo v sobotu dopoledne v Šumperku slavit. Bohužel. Hostující hráčky vedené trenérkou Marii Ropkovou se v Šumperku vzepjaly k obratu, přičemž těžily zvláště z dobrého servisu a také z úspěšných zálivek, ze kterých Dolní Újezd pravidelně bodoval. Třetí set prvního duelu vyhrály těsně hostující hráčky a začalo trápení domácích, které se zpět do hry nedostaly. Do tie-breaku sice vstoupily Duckýns lépe, vedly 2:0, pak se ale poněkud symbolicky na servis dostaly soupeřky a několika míči v řadě odskočily na vedení 5:2. Závěrečný odpor domácích hráček sice vyhecoval publikum a utkání zdramatizoval, hostující tým ale o výhru nepřišel. Ve druhém zápase si Dolní Újezd připsal vedení 1:0 na sety, šumperské hráčky pak dokázaly srovnat, ale to bylo vše. Opět díky kvalitnímu servisu, který značně komplikoval rozehru největší šumperské zbraně - útoku - a znovu zásluhou povedených zálivek si Dolní Újezd připsal i druhé vítězství na nedobytné šumperské palubovce a velice nalomil šance domácího výběru na postup do finálové skupiny ligy juniorek. Naopak Dolní Újezd se do boje o titul ve skupině F vrátil.

Závěrem nutno dodat, že početná skupinka diváků na závěr bojů odměnila obě družstva potleskem. Navíc se oba zápasy odehrály v bouřlivé atmosféře, za kterou patří fanouškům poděkování.

—————

Zpět


Diskuze k článku

Datum: 10.11.2008

Vložil: M. Ropková

Titulek: zhodnocení

těžko nereagovat na takový zápas. Odjížděly jsme k vám sice s touhou po vítězství, aletaké s neúplnou sestavou, a to naznačovalo, že naše sebevědomí nebude právě na vysoké úrovni (a taky se to potvrdilo). Nakonec vše dopadlo super pro nás, ale jen pro to, že jsme byly přeci jen o trochu bojovnější než vaše družstvo. Váš tým vzbuzuje respekt a hlavně se s ním krásně hraje, protože hraje technicky dobrý volejbal.Takže dík za zápas. a ještě něco - takové publikum jako u vás jsem ještě nezažila a upřímně vám ho závidím, opravdu super zážitek.

—————