Těžce vybojovanou výhru doplnila další již třísetová

24.11.2008 18:09

Dvě zcela odlišné výhry si připsaly šumperské juniorky na palubovce Pardubic. Ve městě proslaveném hokejem, perníkem i chemickým průmyslem začala lépe domácí děvčata, která zvítězila v prvním setu programu dne. Jenže Duckýns v prvním zápase otočily vývoj utkání a zdálo se, že favorit duelu dokráčí za triumfem. Jenže...

Pardubické juniorky pak začaly hodně kousat a komplikace se dostavily. Ale pěkně popořadě. Holky přijely do Pardubic s menším zpožděním, na rozehrání jim zůstalo skromných 20 minut a pak už nebyl čas na nic, maximálně sepsat soupisku, pozdravit soupeřky a vlétnout do utkání. Jenže předposlední celek tabulky si pořádně vyšlápl a Pardubice získaly vedení v utkání po vítězství 25:19 v prvním setu. Již rozehrané hostující hráčky pak začaly potvrzovat roli favoritek a zvítězily jak ve druhém (25:20), tak ve třetím setu (25:18). Lehce vzrůstající pocit lehké výhry v zápase pak svázal našim děvčatům ruce, naopak pardubické holky dokázaly srovnat průběh utkání, když předposlední sadu zápasu ovládly v poměru 25:20. Rozhodnout se tak muselo v tie-breaku.

V něm si Duckýns připsaly těsnou výhru a dramatický zkrácený set vyhrály 17:15. Těsně tak získaly povinnou výhru a mohly se soustředit na druhé utkání.

V něm se již šumperská děvčata nenechala obalamutit dojmem hladké výhry a přistoupila k souboji zodpovědněji. O tom svědčí i výsledky jednotlivých setů, ve kterém půvabné šumperské hráčky dominovaly. Už v prvním zvítězily hladce 25:11, ve druhém svůj zlepšený výkon potvrdily výhrou 25:14. Tečku za úspěšným čtyřbodovým vystoupením v mecce perníku učinila exhibiční výhra 25:8.

Ostatní zápasy: Dolní Újezd - Rychnov nad Kněžnou 3:0 (21, 8, 13) a 3:0 (18, 18, 12)

Dolní Újezd se díky výhrám doma posunul do čela tabulky, ovšem třetí Lanškroun má v tuto chvíli dva zápasy k dobru a přitom ztrátu jediného bodu. Na druhém místě je prozatím Šumperk se stejným bodovým ziskem jako Dolní Újezd. V dalším kole pak Duckýns uvítají právě třetí Lanškroun, který má momentálně útok na postup nejlépe rozjetý. Zápasy slibují parádní podívanou a určitě se ještě během týdne podíváme na to, co by vlastně fanoušky mohlo o víkendu na Tyršově stadiónu čekat.

—————

Zpět


Diskuze k článku

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.